Rabarberplant Frabozen rood

Rabarber - Frambozen Rood

Rucola / Notensla / Raketsla - groene pot (Ø13cm)

Rabarber - Frambozen Rood

Rabarber - Rheum Rhabarbarum Frambozen (ca. 40cm)

Rabarber Frambozen is een roodkokend soort. Bij deze rabarbersoort  hoeft men niet zoveel suiker toe te voegen. Het is een middelvroeg ras dat ook zeer geschikt is voor vervroegde teelt onder plastiek of in de serre.

De dikke stelen zijn aan de voet diepdonkerrood en gaan naar boven toe over in roze en groen.

De smaak is lichtzure maar wel heel lekker fris.

Suikergehalte 3,5 %.

Dit ras levert een hoog percentage aan 1e kwaliteitsstelen op.

Normale prijs € 16,95 Aanbiedingsprijs € 11,87
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8718564121087

De Rabarberplant is een meerjarige plant die dankzij zijn stevige wortelstokken koude winters kan overleven en ook extreme droge periodes kan overbruggen. In de vroege lente komen de bladeren van de rabarberplant opnieuw tevoorschijn.

Rabarber vraagt een zonnige standplaats. Halfschaduw kan ook, maar dan is er wel minder opbrengst en vooral de roodkleuring van de bladsteel valt tegen.

Rabarber vraagt vruchtbare grond, die in de winter niet onder water komt. Een iets zure grond geniet zijn voorkeur. Het is een gulzige plant die graag organische bemesting heeft.

De planttijd van rabarberwortelstokken is van april t/m juni. Plant 1 plant per meter. In het eerste en tweede jaar oogst je zeer weinig of niks, zodat de wortelstokken zich kunnen ontwikkelen. Pas vanaf het derde jaar mag je volop oogsten.

De bloemstelen, die regelmatig opschieten, kun je het beste verwijderen. Deze nemen te veel reservevoedsel van de plant.

Er wordt vooral geoogst in het voorjaar, dit tot einde juni. Oogst regelmatig, en alleen de dikste stelen. Snij in geen geval de bladstelen af, de overblijvende stukjes gaan rotten en kunnen zo de volledige plant aantasten. Neem de bladstelen onderaan vast, buig ze naar binnen en trek dan al draaiend los. In de zomer worden de stengels taaier en dunner, deze zijn niet zo smakelijk. Geef de plant dan rust om nieuwe reserves op te bouwen.

's Winters sterven de bovengrondse delen van de plant volledig af.

 

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandNovember, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
fruitsoortRabarber
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!