Rabarber plant

Rabarber - Red Champagne

Rabarberplant Frabozen rood

Rabarber - Frambozen Rood

Struikboon

Struikboon

Rabarber - Red Champagne

Hoogte (incl. pot): 20-30 cm

Rabarber Red Champagne is een overheerlijke zoete rabarber met felrode stengels. Zeer goede kwalitiet!

Dit populaire ras is zeer gemakkelijk te kweken en heeft een heerlijke smaak.

Rabarber Red Champagne is één van de makkelijkste te kweken zomergroenten. 

€ 16,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8718564120271

De Rabarberplant is een meerjarige plant die dankzij zijn stevige wortelstokken koude winters kan overleven en ook extreme droge periodes kan overbruggen. In de vroege lente komen de bladeren van de rabarberplant opnieuw tevoorschijn.

Rabarber vraagt een zonnige standplaats. Halfschaduw kan ook, maar dan is er wel minder opbrengst en vooral de roodkleuring van de bladsteel valt tegen.

Rabarber vraagt vruchtbare grond, die in de winter niet onder water komt. Een iets zure grond geniet zijn voorkeur. Het is een gulzige plant die graag organische bemesting heeft.

De planttijd van rabarberwortelstokken is van april t/m juni. Plant 1 plant per meter. In het eerste en tweede jaar oogst je zeer weinig of niks, zodat de wortelstokken zich kunnen ontwikkelen. Pas vanaf het derde jaar mag je volop oogsten.

De bloemstelen, die regelmatig opschieten, kun je het beste verwijderen. Deze nemen te veel reservevoedsel van de plant.

Er wordt vooral geoogst in het voorjaar, dit tot einde juni. Oogst regelmatig, en alleen de dikste stelen. Snij in geen geval de bladstelen af, de overblijvende stukjes gaan rotten en kunnen zo de volledige plant aantasten. Neem de bladstelen onderaan vast, buig ze naar binnen en trek dan al draaiend los. In de zomer worden de stengels taaier en dunner, deze zijn niet zo smakelijk. Geef de plant dan rust om nieuwe reserves op te bouwen.

's Winters sterven de bovengrondse delen van de plant volledig af.

 

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandNovember, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
fruitsoortRabarber
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!