Rode kool plantjes

Rode kool

Radicchio - Roodlof

Savooiekool per 6 plantjes

Savooiekool

Rode kool

Rode kool wordt meestal fijngesneden en gekookt met wat suiker en stukjes appel. Ze kan tevens goed rauw gegeten worden, o.a. fijngeraspt in koude groenteschotels.

Zorg dat je de kool tijdig oogst, voor ze gaat openbarsten. Oogst bewaarkolen voor de eerste vorst, anders treedt er inwendig bruinverkleuring op tijdens de bewaring Bewaar uw kolen op een koele, maar vooral luchtige ruimte. Zorg dat je ze niet stoot of kwetst bij uw handelingen, dit geeft bederf.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131439

Plantafstand 60 x 60 cm

Het blad heeft een soort waslaag die ervoor zorgt dat de kool lang kan bewaard worden. Rode kolen moeten tijdens de groei veel bladmassa opbouwen en staan lang op het veld. Ze stellen dan ook (net als alle andere koolsoorten) hoge eisen aan de grond

Een zeer humusrijke, vochthoudende en kalkrijke grond met een goede structuur is ideaal.

Voor vroege teelten is lichte grond het meest geschikt, de kolen zullen echter wel minder vast zijn.

Zware grondsoorten zijn het meeste geschikt voor de herfstteelt. De teelt zal wat langzamer zijn, maar je kan grote kolen oogsten, die bovendien lang bewaard kunnen worden.

Zorg voor aanvang van uw teelt voor een goede basisbemesting en voldoende kalk.

Plant uw koolplanten in volle zon en plant ze tot uiterlijk 15 juni, anders zullen ze onvoldoende uitgroeien.

Druk bij het planten de grond rondom de koolplantjes goed aan en geef direct overvloedig water. Halfweg de teelt, vanaf de koolvorming, kan u best nog wat extra bemesting toedienen.

Enkele ziekte's die voor kunnen komen:Knolvoet: onregelmatige zwellingen aan de wortels waardoor de plant geen voedingsstoffen meer kan opnemen. Oorzaak is onvoldoende vruchtafwisseling of een te natte grond. Om aantasting te voorkomen is het noodzakelijk een goede vruchtafwisseling na te streven (1/4 jaar). Koolvlieg: legt eitjes aan de voet en de larven tasten de hoofdwortel aan. Voorkom dit door een doek over de planten te leggen. Rupsaantastingen.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!