Snijbiet plant

Snijbiet (Warmoes) - goene pot (Ø13cm)

Rucola / Notensla / Raketsla - groene pot (Ø13cm)

Rabarberplant Frabozen rood

Rabarber - Frambozen Rood

Snijbiet (Warmoes) - goene pot (Ø13cm)

Snijbiet is een tweejarige makkelijk te telen groente die het goed doet op bijna elke grondsoort.

Snijbiet kan vanaf half maart tot eind juli buiten geplant worden. De plantafstand en teeltduur is afhankelijk of je teelt voor de bladeren of voor de bladstelen.

Bij teelt voor het blad is de plantafstand 5 cm in de rij en rijen op ± 20 cm. Bij teelt voor stevige bladstelen is de plantafstand 30cm in de rij en rijen op ± 40cm.

Ze voelen zich het best thuis in een luchtige en vochtige bodem. Qua bemesting geeft je best een samengestelde meststof (NPK) met een hogere K-waarde mee. Dit komt de groei en later ook zeker de smaak ten goede. Geef bij warme, zomerse dagen voldoende water.

De planten kunnen tijdens de winter overwinterd worden. Bedek ze met stro en de planten zullen in het voorjaar terug uitschieten. Het tweede jaar geeft de snijbiet grotere bladeren maar de smaak is iets bitterder.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012132450

Snijbiet kan je een seizoen lang oogsten vanaf midden mei tot half november.

Snij de bladeren enkele centimeters boven het hart van de plant af. Al na een paar weken kan je een tweede keer oogsten.

Warmoes of snijbiet geeft de voorkeur aan een vochtige ondergrond.

Warmoes is niet alleen lekker maar ook oh zo gezond. Ze heeft een hoge dosis gezonde voedingsstoffen waaronder onmisbare vitaminen en mineralen. Warmoes of snijbiet heeft zelfs meer ijzer en vitamine C in zich dan spinazie.

En warmoes is zo gemakkelijk te kweken in je eigen moestuin dus wat houd je nog  tegen om dit seizoen je eigen warmoes te telen?

Tip: Wil je vlug groene bladeren kunnen afsnijden? Zorg er dan voor dat de warmoes of snijbiet plantjes zo dicht mogelijk bij mekaar staan. Dus… zo weinig mogelijk uitdunnen. Heb je liever grotere bladeren zorg dan voor een grotere tussenafstand tussen de plantjes.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!