Venkel - Knolvenkel planten
Knolvenkel is snel gaar en licht verteerbaar. Je kan venkel koken, stoven en rauw eten.Snipper zeer fijn en meng in salades. De smaak en geur van knolvenkel is anijsachtig, een beetje zoet maar toch pittig en fris. Je gerechten krijgen er een zuiders tintje mee.De fijne blaadjes kan je als garnering en smaakgever gebruiken. Ook in combinatie met visgerechten kan je venkelgroen gebruiken.
Oogst de knolvenkel als ze ongeveer een tennisbal groot zijn.Te grote bollen kunnen barsten en worden al snel te vezelig en taai.
Vanaf begin november kunnen we ze nog wat beschermen tegen de vorst door af te dekken.
Je kan geoogste venkel nog enkele weken op een koele plaats bewaren.
Stapelkorting
5 plantjes | voor €4,- |
10 plantjes | voor €7,- |
20 plantjes | voor €12,- |
Specificaties | Groenteplanten |
---|---|
Maand | Augustus, Juli, Juni, Mei, April |
Buiten of binnen | Binnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt |