Knolvenkel plantjes

Venkel - Knolvenkel

Knolselder plantjes

Selder - Knolselderij

Snijbiet plant

Snijbiet (Warmoes) - goene pot (Ø13cm)

Venkel - Knolvenkel

Knolvenkel is snel gaar en licht verteerbaar. Je kan venkel koken, stoven en rauw eten. Snipper zeer fijn en meng in salades. De smaak en geur van knolvenkel is anijsachtig, een beetje zoet maar toch pittig en fris. Je gerechten krijgen er een zuiders tintje mee.De fijne blaadjes kan je als garnering en smaakgever gebruiken. Ook in combinatie met visgerechten kan je venkelgroen gebruiken.

Oogst de knolvenkel als ze ongeveer een tennisbal groot zijn.Te grote bollen kunnen barsten en worden al snel te vezelig en taai.

Vanaf begin november kunnen we ze nog wat beschermen tegen de vorst door af te dekken.

Je kan geoogste venkel nog enkele weken op een koele plaats bewaren.

Stapelkorting

5 plantjes voor €4,-
10 plantjes voor €7,-
20 plantjes voor €12,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131552

Venkel - Knolvenkel plantjes

Plantafstand: 30 x 30 cm

Je plant de venkelplantjes niet te diep: de stengelbasis (je ziet dikwijls al een kleine verdikking) moet boven de grond blijven.

Venkel houdt van een vochthoudende, humusrijke grond. Bemest de grond voor het planten.

Venkel kan slecht tegen droogte en daarom is regelmatig water geven bij dit gewas erg belangrijk. De periode vlak na het uitplanten en het begin van de bolvorming zijn twee belangrijke momenten voor de watergift. Om doorschieten en het barsten van de bollen te vermijden dient de groei van het gewas en de ontwikkeling van de bollen zo gelijkmatig mogelijk te verlopen. Daarom zijn zeer warme zomers ongunstig en koele, niet te natte zomers voordelig voor het gewas.

In de volle grond kan venkel van ongeveer 15 juni tot aan de vorst in de herfst worden geoogst Voor een goede groei van venkel zijn temperaturen van 15-19 graden Celsius optimaal. Daaronder en daarboven remmen de groei. Venkel is een vorstgevoelig gewas.dus eventueel het gewas afdekken. De herfstteelt van knolvenkel is de makkelijkste teelt, je kan planten tot 15 augustus.

Problemen en ziektes
Konijnen houden van de typische smaak van venkel dus scherm je venkelplanten af.
Plant je de venkel te dicht op elkaar dan kan je al wel eens problemen krijgen met botrytis (wit-grijze schimmelpluis op de knol).
Voorzichtig oogsten (de schimmelpluis zit vol met sporen) en het zieke gedeelte wegsnijden. Als je te lang wacht met oogsten kan het zijn dat de bol gaat openbarsten. De wonden die daarbij ontstaan zijn ideale invalspoorten voor schimmels. Als er na een droogteperiode plots veel regen komt kan de knol eveneens openbarsten. Gebarsten knollen zo spoedig mogelijk oogsten.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!