Knolselder plantjes

Selder - Knolselderij

Snijselder plantjes per 6

Snijselder per 6 plantjes

Knolvenkel plantjes

Venkel - Knolvenkel

Selder - Knolselderij

Knolselder is een gewas met een vlezige wortelknol en donkergroen, sterk aromatisch blad en holle stengels. Deze groente heeft een lange groeiperiode en is niet winterhard. De knol, bruingeel van kleur, groeit voor een deel onder de grond. Het vruchtvlees is licht van kleur en heeft een milde, kruidige smaak. Vooral de knol is bekend voor de teelt, maar je kunt net zo goed de bladeren eten in de soep bijvoorbeeld.

Knolselder kan als volwassen plant redelijk goed tegen koude en kan tot eind november geoogst worden. Dek wel af bij echte vorst. Je kan knolselder op een droge, koele plaats gemakkelijk enkele weken bewaren.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131521

Plantafstand: 50 x 40 cm

Knolselder is iets minder gevoelig voor kou dan gewone selder. Je kan buiten planten vanaf eind maart tot 20-25 mei. Wanneer je te laat plant zal de plant het moeilijk krijgen om een dikke knol te vormen.

Selder vraagt een rijke en goed vochthoudende grond. Hij groeit het beste op zware gronden. Om op lichte gronden succesvol selder te telen moet voldoende humus aan de grond worden toegevoegd zodat vocht en voedingsstoffen beter worden vastgehouden. Geef op voorhand een goede basisbemesting van bij voorkeur organische meststoffen. Let echter op met verse stalmest, dit verhoogt de kans op bladvlekkenziekte.

Het blokje of rondje van de plant gelijk met de grond zetten, plant je te diep dan kan het hart verstikken en sterft de plant af. Maar als je ze niet diep genoeg plant staan ze te los en zullen ze sneller uitdrogen. De grond rond de planten goed aandrukken en geef direct water.

Tijdens de groei ook voldoende water geven. Bij groeivertraging of bij te veel regen tijdens de groei kan je beter wat bijmesten.

Selder is vooral gevoelig voor roest of bladvlekkenziekte: bruingele vlekken die verschijnen op de bladeren.Dit komt vooral voor bij vochtig, warm weer. Verwijder aangetaste bladeren zo snel mogelijk om verdere infectie te voorkomen. .

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandMei, April
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!