Groene Selder plantjes

Groene Selder planten

Rode Bieten - Kroten

Gewone sla plantjes

Sla - Kropsla

Groene Selder planten

Groene selder wordt in zijn geheel geoogst en wordt dikwijls als soepgroente gebruikt. Van de plant gebruik je vooral het blad en de bladsteel. Groene selder kan redelijk goed tegen de kou en hij kan tot eind november worden geoogst. Afdekken bij echte vorst.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131514

Plantafstand: 30 x 30 cm.

Je kan selderplanten het beste buiten planten vanaf begin mei. Wil je eerder planten dan beter in een serre.

Selder vraagt een rijke en goed vochthoudende grond. Hij groeit het beste op zware gronden. Om op lichte gronden succesvol selder te telen moet voldoende humus aan de grond worden toegevoegd zodat vocht en voedingsstoffen beter worden vastgehouden. Geef op voorhand een goede basisbemesting van bij voorkeur organische meststoffen. Let echter op met verse stalmest, dit verhoogt de kans op bladvlekkenziekte.

Het blokje of rondje van de plant gelijk met de grond zetten, plant je te diep dan kan het hart verstikken en sterft de plant af. Maar als je ze niet diep genoeg plant staan ze te los en zullen ze sneller uitdrogen. De grond rond de planten goed aandrukken en geef direct water.

Tijdens de groei ook voldoende water geven. Bij groeivertraging of bij te veel regen tijdens de groei kan je beter wat bijmesten.

In de zomer duurt de teelt 10 weken, in het voor- en najaar 3 maanden. Selder zeker voor eind juni planten.

Selder is vooral gevoelig voor roest of bladvlekkenziekte: bruingele vlekken die verschijnen op de bladeren. Dit komt vooral voor bij vochtig, warm weer. Verwijder aangetaste bladeren zo snel mogelijk om verdere infectie te voorkomen.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandJuli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!