Snijselder plantjes per 6

Snijselder per 6 plantjes

Witte selder / Bleekselderij plantjes

Witte selder - Bleekselderij planten

Knolselder plantjes

Selder - Knolselderij

Snijselder per 6 plantjes

Snijselder groeit in verschillende opgaande scheuten. Het uitzicht en de smaak zijn vergelijkbaar met groene selder. Snijselder kan het hele jaar door geoogst worden. Snij telkens volgens behoefte enkele takken en bladeren af, de plant blijft gewoon verder groeien.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131538

Het is van nature een tweejarige plant die het eerste jaar bladeren vormt en het jaar erna bloeit en afsterft.

Selder vraagt een rijke en goed vochthoudende grond. Hij groeit het beste op zware gronden. Om op lichte gronden succesvol selder te telen moet voldoende humus aan de grond worden toegevoegd zodat vocht en voedingsstoffen beter worden vastgehouden. Geef op voorhand een goede basisbemesting van bij voorkeur organische meststoffen. Let echter op met verse stalmest, dit verhoogt de kans op bladvlekkenziekte.

Selder is koudegevoelig, buiten planten gebeurt best pas vanaf begin mei. Vroeger dient selder in de serre geplant te worden.

Plantafstand voor snijselder: 15 x 25 cm. Zorg dat bij het uitplanten de bovenkant van de perspot op gelijke hoogte zit met de grond. Door te diep te planten kan het hart verstikken en de plant afsterven. Bij te ondiep planten staan de planten te los en zullen ze bovendien sneller uitdrogen. Druk bij het planten de grond goed aan rond de plantjes en geef water zodat de plant direct 'aanslaat'. Zorg ook tijdens de groei steeds voor voldoende water. Bij een groeivertraging of bij veel regen tijdens de teelt kan best worden bijgemest.

De teeltduur in de zomer is ongeveer 10 weken. In voor- en najaar is dit 3 maanden. Plant selder best voor eind juni, anders wordt het te laat om te oogsten.

Snijselder kan je het hele jaar door oogsten (zelfs in de winter). Snij telkens volgens behoefte enkele takken en bladeren af, de plant blijft gewoon verder groeien

Selder is vooral gevoelig voor roest of bladvlekkenziekte: bruingele vlekken die verschijnen op de bladeren. Dit komt vooral voor bij vochtig, warm weer. Verwijder aangetaste bladeren zo snel mogelijk om verdere infectie te voorkomen.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!