Witte selder / Bleekselderij plantjes

Witte selder - Bleekselderij planten

Groene Selder plantjes

Groene Selder planten

Gewone sla plantjes

Sla - Kropsla

Witte selder - Bleekselderij planten

Witte selder of Bleekselderij heeft volle bladstelen en is als plant gevoeliger dan groene selder. De smaak is zachter. De bladstelen worden dikwijls als stoofgroente gebruikt, bijvoorbeeld in witte sausen. Van de plant gebruik je vooral het blad en de bladsteel. Deze selder wordt het beste geoogst voor eind oktober. Wacht niet te lang, want de kans op bladvlekkenziekte neemt sterk toe. Witte selder kan niet zo lang worden bewaard.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131507

Plantafstand: 30 x 30 cm 

Je kan selderplanten het beste buiten planten vanaf begin mei. Wil je eerder planten dan beter in een serre.

Selder vraagt een rijke en goed vochthoudende grond. Hij groeit het beste op zware gronden. Om op lichte gronden succesvol selder te telen moet voldoende humus aan de grond worden toegevoegd zodat vocht en voedingsstoffen beter worden vastgehouden. Geef op voorhand een goede basisbemesting van bij voorkeur organische meststoffen. Let echter op met verse stalmest, dit verhoogt de kans op bladvlekkenziekte.

Het blokje of rondje van de plant gelijk met de grond zetten, plant je te diep dan kan het hart verstikken en sterft de plant af. Maar als je ze niet diep genoeg plant staan ze te los en zullen ze sneller uitdrogen. De grond rond de planten goed aandrukken en geef direct water.

Tijdens de groei ook voldoende water geven. Bij groeivertraging of bij te veel regen tijdens de groei kan je beter wat bijmesten.

In de zomer duurt de teelt 10 weken, in het voor- en najaar 3 maanden. Selder zeker voor eind juni planten.

Selder is vooral gevoelig voor roest of bladvlekkenziekte: bruingele vlekken die verschijnen op de bladeren. Dit komt vooral voor bij vochtig, warm weer. Verwijder aangetaste bladeren zo snel mogelijk om verdere infectie te voorkomen. 

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandJuli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!