Aardappelgids

In onderstaand overzicht vind je een handig overzicht van de pootaardappelen en de belangrijkste kenmerken.




Soort Rijptijd Oogsttijd Aantal knollen per kg Aantal m² per kg Opbrengst Bewaren Weerstand Kookkwaliteit
Annabelle Zeer vroeg juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Bijzonder goede smaak en veel gebruikt in salades
Eersteling Zeer vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Geschikt om te koken, bakken en frituren.
Eersteling rood Zeer vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Geschikt om te koken, bakken en frituren.
Frieslander Vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend, maar kruimig op je bord. Geschikt voor salades, stamppot, koken, bakken en frituren.
Doré Vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Zeer kruimig. Geschikt voor koken, pureren en ovenschotels
Première Zeer vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Geschikt om te koken, bakken en frituren.
Berber Vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Geschikt om te koken, bakken en in de oven.
Obama Vroeg juni/juli ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend, maar kruimig op je bord. Geschikt voor salades, koken, bakken en frituren.
Anaïs Vroeg juli/augustus ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Geschikt voor koken, friet en ovenschotels.
Bintje Middenvroeg augustus ca. 30-35 6-8 m² Niet al te vastkokend, Geschikt voor koken, frituren, pureren en poffen.
Roseval Middenvroeg augustus/september ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend, geschikt voor koken, bakken en salades.
Santé Middenvroeg augustus ca. 30-35 6-8 m² Vrij kruimig. Geschikt om te koken, bakken en frituren.
Charlotte Middenvroeg augustus/september ca. 30-35 6-8 m² Zeer vastkokend, geschikt voor salades, oven en als tafelaardappel.
Desiree Laat augustus/september ca. 30-35 6-8 m² Vrij vastkokend, Geschikt voor koken, bakken, salades en frituren.
Bildtstar Laat augustus/september ca. 30-35 6-8 m² Vrij vastkokend, Geschikt voor koken, bakken, pureren, salades en frituren.
Nicola Middenlaat augustus ca. 30-35 6-8 m² Vastkokend. Geschikt voor koken, bakken en frituren, minder geschikt voor pureren.
Agria Laat augustus/september ca. 30-35 6-8 m² Redelijk vastkokend, maar wordt wel kruimig. Geschikt voor friet, koken, bakken en salades.


HOGE PYTH RESTISTENTIE

Soort Rijptijd Oogsttijd Aantal knollen per kg Aantal m² per kg Opbrengst Bewaren Weerstand Kookkwaliteit
Texla Laat september/oktober ca. 30 6-8 m² Vastkokend. Geschikt voor koken en bakken.


Vragen? Wij helpen je graag!

Stel je vraag via het contactformulier of mail naar klantenservice@moestuinenbloem.nl