Rode Bieten - Kroten
Zowel het bietje als het blad kan in de keuken gebruikt worden. Jonge blaadjes zijn heerlijk in salades en geven je salade een leuk kleurtje. Rode bieten kan je stomen, stoven, koken of rauw eten. Van het blad en de stengel kan je soep maken. Als je de bieten kookt in de schil, behouden ze beter hun kleur. Rode biet is rijk aan anti-oxidanten. De bietjes tijdig oogsten. Kleintjes smaken beter en hebben een vastere structuur.
Stapelkorting
6 plantjes | voor €6,- |
12 plantjes | voor €10,- |
18 plantjes | voor €14,- |
Op een vierkante meter kun je 30-40 plantjes planten.Wanneer je teveel planten per m² zet kan het zijn dat er bladvlekkenziekte optreedt.
Ze voelen zich het best thuis op een luchtige grond.
Qua bemesting geeft je best een samengestelde meststof (NPK) met een hogere K-waarde mee. Dit komt de groei en later ook zeker de smaak ten goede. Geef zeker tijdens de groei nog wat extra voedsel; dit bevordert eveneens het uitdikken van de biet.
Geef bij warme, zomerse dagen voldoende water. Bij te droge grond kan de plant last krijgen van schurft.
Specificaties | Groenteplanten |
---|---|
Maand | Juli, Juni, Mei, April, Maart |
Buiten of binnen | Buitenteelt |