Thaise basilicum - groene pot (Ø13cm)

Bloedzuring

Bloedzuring - groene pot (Ø13cm)

Olijfkruid

Olijfkruid - groene pot (Ø13cm)

Thaise basilicum - groene pot (Ø13cm)

Thaise basilicum heeft diepgroene blaadjes en soms ook een beetje paars. Deze basilicum smaakt heel sterk naar anijs en een beetje naar munt.

De basilicumplant is een gevoelige eenjarige plant, met zachte donkergroene aromatische blaadjes, met een typische geur. De stengels zijn vierkant en licht geribbeld en worden doorgaans 40-60 cm hoog. In de zomer bloeit de plant met kleine, geurige, witte bloempjes.

Basilicum is met zijn unieke geur en smaak een geliefd keukenkruid. Gebruik basilicum steeds vers, laat het niet meekoken. Drogen kan wel maar het verliest wel wat van z'n aroma.

Basilicum heeft een gunstige invloed op de spijsvertering: het werkt krampwerend. Het is tevens verlichtend bij een verkoudheid omdat het hoestdempend is. 

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012135307

Basilicum is een gevoelig kruid dat houdt van warmte en zon. (+/- 15°C is voor basilicum de minimumtemperatuur om goed te groeien) .Als je basilicum buiten in volle grond wil planten doe je dit best pas vanaf half mei.

Zorg zeker voor een plaatsje beschut tegen te felle regen en wind en verkies een goed gedraineerde, vochtige grond.

Het is echter beter basilicum te kweken in een serre, of zelfs binnenshuis in een pot op de vensterbank: De plant kan hier ongeremd groeien.

Zorg steeds voor voldoende water!

Je kan naar wens blaadjes plukken en gebruiken. Als de plant gaat bloemen, kun je deze het best afknippen. Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn bossige vorm blijft behouden en je zo meer blaadjes krijgt om te oogsten.

De harde, holle, paarse stengels gebruik je niet. Je plukt de blaadjes en strooit die op het laaste moment door Thaise curries en pittige roerbakgerechten. De blaadjes kunnen redelijk stevig/stug zijn, vandaar dat het soms beter is ze eerst in reepjes te snijden.

Gebruik in pittige geroerbakte kip met peultjes Recept: kip met chilipeperjam

Basilicum is ook erg geliefd bij slakken.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!