Witte Druif Bianca (ca. 60cm)
Een fruitige en zoete druif die veel vruchten aanmaakt.
Standplaats: zonnig - halfschaduw
Oogsttijd: september - oktober
Bestuiving: zelfbestuivend
Deze soort druif is een hele goede buitendruif voor in het Nederlandse klimaat. Dit ras raden wij ten zeerste aan voor beginners
De Bianca soort geeft middelgrote, langwerpige trossen met middelgrote, gele druiven en ook nog zeer goed van smaak. Ze zijn lekker zoet en sappig en hebben een goed aroma.
Dit ras is goed resistent tegen diverse (schimmel-)ziekten en is ook goed vorstbestendig.
Hij heeft een gemiddelde opbrengst en is zowel zeer geschikt voor directe consumptie (als tafeldruif) als voor de wijnen. De wijn die gemaakt wordt van de Bianca lijkt een beetje op een Sauvignon Blanca en is beter dan je zou verwachten van een consumptiedruif.
Dus alles bij elkaar een echte aanrader!!
Smaak: Zoet
Gebruik: Consumptie
Ziekteresistentie: Zeer resistent
Zelfbestuivend
Druivenstruiken kunnen op elke grondsoort worden geteeld maar verdragen geen natte grond. Ze kunnen beter tegen droogte dan tegen te veel water. Ze doen het ideaal in een kas of serre maar tegenwoordig voldoen de rassen ook aan ons klimaat.
Te veel druiventrossen aan een plant is nadelig want dan kan er rui (afvallen van de vruchten) en slechte kleuring optreden. Een volwassen druivelaar zou maar 20-25 trossen mogen dragen. Een goede uitdunnende druivensnoei in januari is daarom aan te raden. Bij de klassieke druivensnoei worden een groot aantal twijgen verwijderd (teruggesnoeid). Men behoudt ongeveer 25 stevige twijgen en deze worden dan op 3 of 4 knoppen ingesnoeid.
Specificaties | Fruitplanten |
---|---|
Maand | November, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart |
Buiten of binnen | Binnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt |