Aardbeiplant Mara de bois (doordrager) - 6 potjes (10,5cm)

Aardbei lambada

Aardbeiplant Lambada (zomerbloeier) - 6 potjes (Ø10,5cm)

Aardbei Gariguette

Aardbeiplant Gariguette (vroeg) - 6 potjes (Ø10,5cm)

Aardbeiplant Mara de bois (doordrager) - 6 potjes (10,5cm)

Zoals de naam doet vermoeden heeft dit ras eigenschappen van de bosaardbei, het is een echt ras voor liefhebbers. Deze zijn voornamelijk in Frankrijk bekend en wordt daar als lekkerste aardbei beschouwd.

De vrij kleine, zachte vruchten hebben een uitzonderlijk goede smaak en een aroma dat iets parfumachtig heeft. De vruchten rijp oogsten voor de beste smaak.

Mara de Bois is een doordragende soort en zal, als de plant het naar zijn zin heeft, van mei tot oktober vruchten dragen. Het is mogelijk dat er, zeker bij heel warm weer, korte perioden zijn dat de plant geen vruchten aanmaakt.

Dit ras leent zich goed voor een teelt in potten, zorg dan voor voldoende voeding en water.

Planten: maart - augustus
Oogsten: juli - oktober

 

€ 15,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
7106626150723

Er zijn 2 soorten aardbeiplanten: zomerbloeiers en doordragers

• Doordragers geven aardbeien over een lange periode. Dit betekent dat je van één plant gedurende langere tijd vruchten kunt plukken maar dit betekent ook dat het plantje wat meer zorg vraagt. Je moet namelijk om de aardbeiplant in balans te houden met vaste regelmaat oogsten, blad wegnemen, scheuten wegnemen, enz.

• Zomerbloeiers zijn aardbeirassen die in een korte periode (3 à 4 weken) veel aardbeien geven. Je hebt dus een korte periode met veel vruchten wat betekent dat je in die periode de plant extra in de gaten moet houden. Vooral de watertoevoer en de voedselvoorraad moeten optimaal zijn omdat de plant op een korte periode zwaar belast wordt.

Plantafstand: 25 x 30 cm

Rijafstand: 80 - 100 cm

Aardbeiplanten worden het best geplant tot half augustus.

Te laat planten geeft dan minder bloemen in het voorjaar. Aardbeiplanten worden pas om de 4-5 jaar opnieuw op hetzelfde stuk grond geplant. (i.v.m. wortelziekte) en ook niet planten op een stuk waar aardappelen hebben gestaan.(i.v.m. verwelkingsziekten) Aardbeien groeien het best op gronden die in het voorjaar en de vroege zomer het water goed vasthouden. Eventueel kan je de planten op een licht verhoogd bed planten, zodat er zeker geen water blijft staan in de winter. Verwijder in September de uitlopers zodat dan alle energie naar de plant zelf kan gaan. Ook in September nog water geven als t droog is!

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
Buiten of binnenBuitenteelt
fruitsoortAardbeien
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!