Aardbei Ostara

Aardbeiplant Ostara (doordrager) - 6 potjes (Ø10,5cm)

Lavas kruidenplant

Lavas - Maggiplant - groene pot (Ø13cm)

Aardbei plugs Elsanta - zomerdrager - 10 plugs

Aardbeiplant Ostara (doordrager) - 6 potjes (Ø10,5cm)

Aardbeiplant Ostara 6 plantjes in 6 potjes

De Ostara aardbeiplant is een doordrager met vruchten die middel groot (kegelvormig), helderrood, fris, sappig en goed van smaak zijn.

Ostara draagt vanaf juni tot en met oktober/november.

In de loop van het jaar moeten de bloemen uitgedund worden, anders geeft de plant teveel vruchten waardoor ze te klein blijven.

€ 15,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
7106626151683

Er zijn 2 soorten aardbeiplanten: zomerbloeiers en doordragers

• Doordragers geven aardbeien over een lange periode. Dit betekent dat je van één plant gedurende langere tijd vruchten kunt plukken maar dit betekent ook dat het plantje wat meer zorg vraagt. Je moet namelijk om de aardbeiplant in balans te houden met vaste regelmaat oogsten, blad wegnemen, scheuten wegnemen, enz.

• Zomerbloeiers zijn aardbeirassen die in een korte periode (3 à 4 weken) veel aardbeien geven. Je hebt dus een korte periode met veel vruchten wat betekent dat je in die periode de plant extra in de gaten moet houden. Vooral de watertoevoer en de voedselvoorraad moeten optimaal zijn omdat de plant op een korte periode zwaar belast wordt.

Plantafstand: 25 x 30 cm

Rijafstand: 80 - 100 cm

Bemesting: DCM organische meststof voor aardbeien en kleinfruit is een aanrader om te gebruiken

Aardbeiplanten worden het best geplant tot half augustus.

Te laat planten geeft dan minder bloemen in het voorjaar. Aardbeiplanten worden pas om de 4-5 jaar opnieuw op hetzelfde stuk grond geplant. (i.v.m. wortelziekte) en ook niet planten op een stuk waar aardappelen hebben gestaan.(i.v.m. verwelkingsziekten) Aardbeien groeien het best op gronden die in het voorjaar en de vroege zomer het water goed vasthouden. Eventueel kan je de planten op een licht verhoogd bed planten, zodat er zeker geen water blijft staan in de winter. Verwijder in September de uitlopers zodat dan alle energie naar de plant zelf kan gaan. Ook in September nog water geven als t droog is!

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandAugustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
fruitsoortAardbeien