Biologische rode plantknoflook

BIO plantknoflook Morado - 3 bollen rode plantknoflook

Biologische plantknoflook Flavor

BIO plantknoflook Flavor - 3 bollen witte plantknoflook

BIO plantknoflook Morado - 3 bollen rode plantknoflook

Biologische plantknoflook Morado is een Spaans, zeer productief ras. De smaak is echt heerlijk.

Produceert dikke paars-rode tenen die gemakkelijk te pellen zijn. Heerlijk van smaak en ook bijzonder decoratief door de krullende groei van de stengels.

Knoflook telen is makkelijk zelf te doen. Knoflook kun je niet zaaien, knoflook moet je poten. Het kan buiten in de volle grond of in een pot. Het gewas groeit op elke grondsoort met een losse structuur en niet te nat.

De onderlinge plantafstand van de afzonderlijke teentjes is 15 x 15 cm en 2 - 5 cm diep planten.

Knoflook geeft een hoge opbrengst aan teentjes en is zeer lang houdbaar zonder kwaliteitsverlies.

De oogsttijd is juni-augustus. Laat ze eerst in de tuin goed drogen, voordat je ze naar binnen haalt.

Tip: Gebruik ook het loof van de look. Probeer maar eens uit op de boterham of in de salade. Het geeft een heerlijk milde smaak.

 

€ 9,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8720726733007-rood

Biologische plantknoflook Morado

1.Knoflook kan in principe op alle grondsoorten groeien, als die maar goed waterdoorlatend is. Een zonnig plekje is voor het knoflook planten heel belangrijk.

2.Splits de bollen in teentjes en gebruik de mooiste en grootste als plantgoed. De kans op een oogst van grote knoflookbollen is dan het grootst. 

3.Steek met een stokje om de 10 cm gaatjes van 6 cm diep in de grond, houd tussen rijen een afstand van 30 cm aan.

4.Nu kun je de knoflook planten. Poot de teentjes met de punt omhoog in de gaatjes.

5.Vul op met grond.

6.Houd de grond rond de knoflook onkruidvrij, verder heeft knoflook weinig verzorging nodig.

Knoflook oogsten Je kunt op zijn vroegst vanaf eind juni knoflook oogsten. Als tweederde van het loof van de plant geel verkleurt, is hij gereed om met loof en al te worden gerooid. Doe dat voorzichtig om de bollen niet te beschadigen. Laat de oogst in de wind drogen maar zorg ervoor dat die niet nat wordt. Vlecht daarna de bollen met het loof tot een streng of snijd het loof eraf en bewaar de bollen los van elkaar. Na ongeveer twee weken drogen zijn de bollen gereed om in gerechten te gebruiken.

Meer informatie
KenmerkBiologisch
SpecificatiesPootgoed
MaandApril, Maart, Februari
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!