C-Green - Aaltjes tegen emelten

C- Green (tegen Emelten)

B-Green - Aaltjes tegen engerlingen

B- Green (tegen Engerlingen)

PG Duo Desimo slakkenkorrels 250gr

C- Green (tegen Emelten)

C-Green (tegen Emelten)

Schadebeeld van emelten

Emelten zijn een ware plaag voor het gazon. De larven eten van jong groen gras. Dit doen ze 's nachts door gedeeltelijk boven de grond te komen. Hier bijten ze in de top van een grasplant en trekken deze achterwaarts met zich mee in de bodem. Hierdoor ontstaan bruine kale plekken. De schade in het gazon is waar te nemen in mei en afhankelijk van welke emelten je hebt zal er ook schade in de zomer waar te nemen zijn. Zolang de bovengrond niet bevroren is zullen de emelten de hele winter door vreten. Groenten kunnen ook worden getroffen, vooral sla, wortels, kool en aardappelen.

Emelten bestrijden met nematoden

C-green is het product dat de werkzame nematoden Steinernema carpocapsae bevat tegen emelten. We werken met insect-parasitaire aaltjes of nematoden. Dit wil zeggen dat de nematoden parasiteren op dierlijke organismen. Deze nematoden zijn onschadelijk voor de planten en worden vaak foutief verwisseld met plant-parasitaire nematoden, die wel parasiteren op planten. Het product is volledig veilig voor mens, dier (ook voor regenwormen) en plant. Er bestaat geen probleem met resistentie. De nematoden kunnen maximum enkele weken, met name tot de vervaldatum op de verpakking, bewaard worden in de koelkast in de kleisubstantie waarin ze geleverd worden. De nematoden zoeken in de grond de emelten op en dringen deze binnen via de mantelholte. Speciale bacteriën die in symbiose leven met de nematoden, komen vrij in het emelten lichaam. Aangetaste emelten stoppen na enkele dagen met eten en sterven uiteindelijk af. Nieuwe generaties nematoden ontwikkelen zich in het dode emelten lichaam, komen na de ontbinding van de emelt terug vrij in de grond en gaan weer op zoek naar nieuwe prooien. Het product blijft 4 weken werkzaam. Larven die na deze periode uit de eieren komen, ontsnappen aan deze behandeling.

Hoe aaltjes tegen emelten gebruiken?

1. Zorg ervoor dat het gazon of de grond vochtig is alvorens nematoden toe te passen. Beregen vooraf indien nodig.

2. De nematoden worden geleverd in een kleisubstantie. Meng deze kleisubstantie met water en verspreid deze over het gazon of de grond (steeds 's avonds of met bewolkt of regenachtig weer). Verwijder schors indien nodig.

3. Na behandeling mag de ondergrond niet uitdrogen gedurende minimum 2 weken, liefst 5 weken, na toepassing. De bovenste cm van de grondlaag mag wel opdrogen, de nematoden werken immers in de ondergrond. Een vochtige zomer is dus ideaal om de nematoden toe te passen.

Vanaf € 22,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDBBG10

Wilt u genieten van groenten en fruit, biologisch gekweekt, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen?

Dat kan, door ons uitgebreide assortiment nuttige insecten, nematoden en feromoonvallen.

Wij bieden voor alle problemen in uw tuin een ecologische oplossing. De producten die we aanbieden hebben in de beroepsteelt al vele jaren hun efficiëntie bewezen en zijn nu niet meer als bestrijdingsmiddel weg te denken. U zult zich verbazen over de resultaten. U creëert een ecologisch evenwicht in uw (moes)tuin en u zult nog meer kunnen genieten van een heerlijke oogst en prachtige bloemen en struiken..

Van bestelling tot aflevering

U bestelt en betaalt het product, zodra wij een betalingsbevestiging hebben ontvangen nemen wij contact met u op en maken we een leveringsafspraak. Wij leveren op dinsdag of donderdag. Nadat deze afspraak is gemaakt kunt u uw bestelling op afgesproken datum verwachten.

Bestrijding van emelten

Emelten kunnen bestreden worden met aaltjes of nematoden: C-green. Aaltjes of nematoden zijn de natuurlijke vijand van emelten. Emelten...Emelten hebben een grijsbruine kleur en een kokervormige bouw. Ze hebben geen poten en een moeilijk te onderscheiden hoofd. Emelten kunnen tot 5 cm groot worden en richten vaak schade aan in het gazon. De emelten bevinden zich in de bovenste lagen van het gazon. Hierdoor zijn ze makkelijk terug te vinden, zeker 's nachts bij regenachtige omstandigheden.

Meer informatie
MerkBioGrowi
SpecificatiesMoestuinapotheek
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!