Citroentijm - groene pot (Ø13cm)

Tijm

Tijm - groene pot (Ø13cm)

Bladpeterselie

Bladpeterselie - groene pot (Ø13cm)

Citroentijm - groene pot (Ø13cm)

De citroentijm is als plant in vergelijking met de echte tijm een stukje lager en breder. Het enige grote verschil is de uitgesproken citroengeur en -smaak.

Gebruik de citroentijm vooral bij vis, warme groenten, frisse fruitsalades, jams

De tijmplant is een groen blijvende half heester die 20 tot 30 cm hoog wordt. Aan de takjes zitten kleine, naaldvormige middelgroene blaadjes die sterk geuren, zeker als ze worden gekneusd.

Tijm bloeit van mei tot september met kleine wit tot lichtpaarse lipvormige bloempjes die erg geliefd zijn bij bijen en hommels.

Tijm kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Je kunt ze meekoken in jouw gerechten, maar verwijder ze voor het opdienen. Je kan tijm gebruiken om extra smaak te geven aan bouillons, marinades, sauzen en soepen. Het past bovendien perfect bij wildgerechten en op de barbecue.

Tijm bevordert de vertering van vet voedsel en stimuleert de eetlust. Tijmthee of tijmsiroop kan hepen bij problemen met de luchtwegen, bronchitis en hardnekkige hoest. Gebruik het ook als mondwater tegen infecties in de mond en keel. Enkele blaadjes tijm of tijmolie in het bad zijn rustgevend en helpen bij slapeloosheid en migraine.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130852

De tijmplant groeit het liefst op een zonnige en droge plek. De plant gedijt goed in een zanderige, voedselarme kalkrijke en goed gedraineerde grond.

Om jonge frisse plantjes te behouden kan je best in het najaar, na de bloei, sterk terugsnoeien. Dit bevordert de groei in het voorjaar. Er zullen dan makkelijk nieuwe jonge takjes groeien op het oude hout.

Pluk naar behoefte enkele takjes af, om direct vers te gebruiken of snij in de zomer takjes af om te drogen en te bewaren.

Na een 3-tal jaar kan je tijm echter beter verplanten of volledig vervangen. Als de plant veroudert krijg je een verhoute struik met binnenin kale takken en alleen aan de buitenkant blaadjes. Bovendien verliezen oudere planten veel van hun aroma.

Tijm kan goed in potten of bakken op het terras gekweekt worden. Let op dat de grond goed draineert. Natte winters kunnen fataal zijn voor de plant, zeker bij teelt in potten. 

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!