Tijm

Tijm - groene pot (Ø13cm)

Salie in groene pot

Salie - groene pot (Ø13cm)

Citroentijm - groene pot (Ø13cm)

Tijm - groene pot (Ø13cm)

De tijmplant is een groen blijvende half heester die 20 tot 30 cm hoog wordt. Aan de takjes zitten kleine, naaldvormige middelgroene blaadjes die sterk geuren, zeker als ze worden gekneusd.

Tijm bloeit van mei tot september met kleine wit tot lichtpaarse lipvormige bloempjes die erg geliefd zijn bij bijen en hommels.

Tijm kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Je kunt ze meekoken in gerechten, maar verwijder ze voor het opdienen. Je kan tijm gebruiken om extra smaak te geven aan bouillons, marinades, sauzen en soepen. Het past bovendien perfect bij wildgerechten en op de barbecue.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012130760

Tijmplant

De tijmplant groeit het liefst op een zonnige en droge plek. De plant gedijt goed in een zanderige, voedselarme kalkrijke en goed gedraineerde grond.

Om jonge frisse plantjes te behouden kan je best in het najaar, na de bloei, sterk terugsnoeien. Dit bevordert de groei in het voorjaar. Er zullen dan makkelijk nieuwe jonge takjes groeien op het oude hout.

Pluk naar behoefte enkele takjes af, om direct vers te gebruiken of snij in de zomer takjes af om te drogen en te bewaren.

Na een 3-tal jaar kan je tijm echter beter verplanten of volledig vervangen. Als de plant veroudert krijg je een verhoute struik met binnenin kale takken en alleen aan de buitenkant blaadjes. Bovendien verliezen oudere planten veel van hun aroma.

Tijm kan goed in potten of bakken op het terras gekweekt worden. Let op dat de grond goed draineert. Natte winters kunnen fataal zijn voor de plant, zeker bij teelt in potten.

Tijm wordt werd vroeger vooral gebruikt omwille van zijn ontsmettende en anti-bacteriele werking. Bovendien werkt tijm slijmoplossend.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten groene pot
MaandJuni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!