Encarsia - Sluipwespen tegen witte vlieg

Encarsia (tegen Kaswittevlieg) - 1000 st - 30m²

BioGrowi Chrysopa

Chrysopa (tegen bladluis) - 1000 larven

Chickenheppie - Bestrijdt bloedmijten

Chickenheppie (tegen bloedluis)

Encarsia (tegen Kaswittevlieg) - 1000 st - 30m²

Encarsia (tegen Kaswittevlieg) - 1000 sluipwespen - 30 m²

De sluipwesp Encarsia formosa wordt uitgezet ter bestrijding van de kaswittevlieg in een groot aantal groente- en sierteeltgewassen. Deze witte vlieg (familie van de bladluis), ook wel motluis genoemd zit vooral verstopt aan de onderkant van de bladeren. Doordat ze de plantensappen opzuigen verzwakt de plant en daarbij komt nog dat de witte vliegjes (net zoals de bladluis) plakkerige honingdauw afscheiden en hierdoor krijg je weer schimmels. Dit alles kan je niet gebruiken in een serre of kas. Tomaten, aubergines en komkommers in een serre of kas zijn daar erg gevoelig voor en worden dan in hun groei geremd. Maar wij hebben nu de oplossing: Encarsia Formosa (sluipwespen).

De sluipwesp Encarsia Formosa is de natuurlijke vijand van de witte vlieg. Nee, je hoeft niet bang te zijn voor deze wesp, hij is zeer klein en steekt ons niet. Ze injecteren hun eitjes in de larve of de pop van de witte vlieg. De sluipwesplarve die uit het ei komt na 21 dagen gaat opnieuw de strijd aan tegen de witte vlieg. Deze cyclus werkt het beste bij een temperatuur van 23°C. Is de temperatuur hoger dan duurt het wat korter, is de temperatuur lager dan duurt het wat langer.

In totaal parasiteert een Encarsia-vrouwtje gemiddeld 250 - 450 kaswittevlieglarven.

Ervaring heeft aangetoond dat wekelijks preventief Encarsia uitzetten in een lagere dosis zeer zinvol is (1 - 2 wespen / m² / week).

Voor een optimale werking van de Encarsia:

- de temperatuur ( 23 - 30°C)

- bepaalde chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen de werking van Encarsia beinvloeden omdat sommigen een zeer lange nawerking hebben

- bij te laat uitzetten van encarsia kan het zijn dat er al te veel honingdauw op het blad is en dat belemmert de parasitering

- als je te veel blad plukt worden de geparasiteerde poppen die nog niet zijn uitgekomen ook uit de kas verwijderd

- regelmatig stuiven van gewasbeschermingsmiddelen is nadelig voor encarsia

Dosering: 10 - 20 sluipwespen / m²

Verpakking: de sluipwespen worden als poppen vastgeplakt op kartonnen kaartjes afgeleverd en zo kun je ze op die manier gemakkelijk in het gewas ophangen. De sluipwespen kunnen enkele dagen worden bewaard bij 6 - 10 °C. Op elk kaartje zitten 100 poppen bevestigd.

€ 23,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDBBG30

Wilt u genieten van groenten en fruit, biologisch gekweekt, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen?

Dat kan, door ons uitgebreide assortiment nuttige insecten, nematoden en feromoonvallen.

Wij bieden voor alle problemen in uw tuin een ecologische oplossing. De producten die we aanbieden hebben in de beroepsteelt al vele jaren hun efficiëntie bewezen en zijn nu niet meer als bestrijdingsmiddel weg te denken. U zult zich verbazen over de resultaten. U creëert een ecologisch evenwicht in uw (moes)tuin en u zult nog meer kunnen genieten van een heerlijke oogst en prachtige bloemen en struiken..

Van bestelling tot aflevering

U bestelt en betaalt het product, zodra wij een betalingsbevestiging hebben ontvangen nemen wij contact met u op en maken we een leveringsafspraak. Wij leveren op dinsdag of donderdag. Nadat deze afspraak is gemaakt kunt u uw bestelling op afgesproken datum verwachten.

Bestrijding van emelten

Emelten kunnen bestreden worden met aaltjes of nematoden: C-green. Aaltjes of nematoden zijn de natuurlijke vijand van emelten. Emelten...Emelten hebben een grijsbruine kleur en een kokervormige bouw. Ze hebben geen poten en een moeilijk te onderscheiden hoofd. Emelten kunnen tot 5 cm groot worden en richten vaak schade aan in het gazon. De emelten bevinden zich in de bovenste lagen van het gazon. Hierdoor zijn ze makkelijk terug te vinden, zeker 's nachts bij regenachtige omstandigheden.

Meer informatie
MerkBioGrowi
SpecificatiesMoestuinapotheek
Buiten of binnenBinnenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!