Boterboon geel
De boterboon heeft een zacht romige en zoete smaak en kan op dezelfde manier bereid worden als sperziebonen. Ze zitten boordevol voedingsvezels, calcium en vitamine C.
Bonen pluk je best jong en mals.
In de zomer moet er zeker 2 keer per week geplukt worden. Regelmatig plukken zorgt voor een langere en rijkere oogst.
Het heerlijkst is om de geoogste bonen nog dezelfde dag te eten, maar je kunt ze ook een paar dagen op een koele plaats bewaren (liever niet in de koelkast want deze is eigenlijk net iets te koud).
Phaseolus vulgaris
Bonen komen van oorsprong uit Zuid-Amerika en behoren tot de familie van de vlinderbloemigen.
De vlinderbloemfamilie is, met ongeveer twintigduizend soorten, een van de grootste families van bloeiende planten. De familie komt over bijna de hele wereld voor.
Een boon, peulvrucht, is feitelijk het uitgegroeide vruchtbeginsel van een bloem dat zaden bevat.
De gele boterboon (of wasboon) komt oorspronkelijk uit Mexico en is een wasachtige goudgele boon. De peulen zijn vlezig en zacht, de zaden zijn mals.
De boterboon heeft een zacht romige en zoete smaak en kan op dezelfde manier bereid worden als sperziebonen. Ze zitten boordevol voedingsvezels, calcium en vitamine C.
Specificaties | Vruchtgroenten |
---|---|
Maand | Juni, Mei, April |
Buiten of binnen | Binnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt |