Patisson

Patisson

Pompoen - Butternut

Pompoen - Grote gele

Patisson

De patisson is een pompoen-achtige vrucht. Ze zijn ongeveer 15 tot 20 cm groot. Ze zijn wit, geel of groen van kleur. Andere benamingen zijn keizersmuts / bisschopsmuts of prinsenmuts.

Het is een decoratieve plant met mooie grote oranje bloemen, waaruit de vrucht tevoorschijn komt. Je kan er hele lekkere soep van koken of voor ovenschotels gebruiken. Je kan ze in een magnetron garen en eten bij vis. Patissons worden ook als siervrucht gebruikt. Ook kan je ze makkelijk uithollen.

Stapelkorting

1 stuk voor €5,-
2 stuks voor €9,-
3 stuks voor €12,-
Vanaf € 5,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012133280

De patisson kan vanaf half mei buiten worden geplant. Hij heeft veel ruimte nodig. Hij is gevoelig voor nachtvorst en heeft veel zon en warmte nodig. Daarom is het best een goed idee om de plant om een composthoop te planten.

Als de plant ongeveer een meter hoog is, is het aan te raden om de plant te toppen zodat hij zijscheuten kan vormen. Wanneer de plant een aantal vruchten heeft aangelegd dan kan je beter de steeds opkomende zijscheuten weg halen zodat alle energie van de plant naar de vruchten kan gaan.

Patissons hebben veel water nodig, maar de grond mag ook weer niet te nat zijn. De vrucht oogsten als ze 15-20 cm groot zijn met een mes. Laat een steeltje aan de patisson vast, hierdoor kun je ze langer bewaren. De hele kleine vruchtjes kan je ook oogsten, die zijn eigenlijk nog lekkerder. Grote vruchten putten de plant volledig uit.

Een belangrijke ziekte is meeldauw (witte vlekken op blad). Het blad zal afsterven maar je zal er geen productieverlies onder lijden.

Meer informatie
SpecificatiesVruchtgroenten
MaandJuni, Mei
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!