Veldsla plantjes kopen

Veldsla

Spitskool

Rucola / Notensla / Raketsla - groene pot (Ø13cm)

Veldsla

Veldsla heeft een nootachtige smaak en kan zowel gestoofd als rauw gegeten worden. Veldsla is rijk aan vitamines en mineralen. Plant veldsla wekelijks met kleinere hoeveelheden, zo heb je constant verse blaadjes voorhanden. Oogst de veldsla als de plantjes ongeveer 10 cm groot zijn.

Stapelkorting

6 plantjes voor €3,50
12 plantjes voor €5,50
18 plantjes voor €8,50
Vanaf € 3,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131620

Veldsla kan je zowel in volle grond als in de koude bak of in de serre telen. Een nachtvorstje kan veldsla best verdragen maar dek de veldsla toch maar af wanneer ze meer dan -2 graden vorst aan de grond afgeven.

Nagenoeg is elke grondsoort geschikt voor veldsla maar bij een zuurdere grond kan je beter wat kalk strooien. Wat compost onderspitten zorgt voor een luchtigere bodem.

Plant de veldsla op bedden indien je een weinig waterdoorlatende bodem hebt. Omdat er geen andere groenten zijn van de veldslafamilie hoef je met vruchtwisseling geen rekening te houden behalve natuurlijk dat je geen twee jaar achtereen op dezelfde plaats kan telen.

Problemen en ziektes: Veldsla kent enkel wat problemen met slakken en rot van de onderste bladeren. Door de veldsla te beschutten tegen de regen, of bij de teelt onder glas, goed te luchten en de plant te laten opdrogen kan rot door de grijze schimmel (Botrytis) worden voorkomen.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandSeptember, Augustus, Juli, April, Maart, Februari
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!