Rucola - Notensla in blokjes (4 cm)
De blaadjes van de rucolaplant zijn lang en smal in een losse kop en hebben een pittige, nootachtige smaak.De meesten beschouwen het als een soort sla en gebruiken het als smaakmaker. De smaak wordt ook scherper in arme droge grond en veel zon.
Het is echter ook makkelijk te kweken op terras of op de vensterbank.
Pluk naar behoefte enkele blaadjes, even wassen en je kan ze direct gebruiken. Gebruik rucola altijd vers in de keuken.
Jonge blaadjes smaken het zachtst. Rucola wordt meestal gebruikt om salades en zuiderse gerechten een pikante smaak te geven. Het is ook lekker bij tomaten, vis, koude pasta. Wanneer rucola aan wok-gerechten of pasta wordt toegevoegd verliest hij zijn scherpe smaak, maar het nootachtige blijft behouden.
Rucola is een gezonde groente rijk aan vitamine C en kalium en bovendien caloriearm. Eten van rucola zou het libido verhogen.
Stapelkorting
6 plantjes | voor €6,- |
12 plantjes | voor €10,- |
18 plantjes | voor €14,- |
De rucolaplant vraagt een humusrijke, vochthoudende grond.
De plant verdraagt wel volle zon maar staat liefst een beetje in de schaduw: dit zorgt voor malsere bladeren en voorkomt dat de plant te snel gaat bloemen en zaad geven .De smaak wordt ook scherper in arme droge grond en veel zon.
Het is gemakkelijk te kweken op terras of op de vensterbank.
De smaak wordt ook scherper in arme droge grond en veel zon.
Het is echter ook makkelijk te kweken op terras of op de vensterbank.
Specificaties | Groenteplanten |
---|---|
Maand | Juni, Mei, April |
Buiten of binnen | Binnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt |