Witte kool

Groenlof

Suikerbrood - Groenlof

Mix van 4 soorten koolplantjes

Kool Mix - 4 setjes à 6 plantjes: witte kool, bloemkool, spitskool en rode kool - 24 plantjes

Witte kool

Witte kool is een zogenaamde sluitkool die nauw verwant is met andere sluitkolen zoals rode kool, spitskool en savooikool. Het blad heeft een soort waslaag die ervoor zorgt dat de kool lang kan bewaard worden.

Witte kool kan je lang bewaren.

Je kan van witte kool zuurkool maken, je kan deze kool goed rauw eten, roerbakken, enz. Als je de kool niet helemaal in 1 keer gebruikt kan je alleen de buitenste bladeren eraf snijden en de rest (nog even) verder bewaren.

Bewaar je kolen op een koele, maar vooral luchtige ruimte. Zorg dat je ze niet stoot of kwetst bij jehandelingen, dit geeft bederf.

Stapelkorting

6 plantjes voor €6,-
12 plantjes voor €10,-
18 plantjes voor €14,-
Vanaf € 6,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
5425012131446

Plantafstand: 60 x 60 cm

Een zeer humusrijke, vochthoudende en kalkrijke grond met een goede structuur is ideaal.

ltVoor vroege teelten is lichte grond het meest geschikt, de kolen zullen echter wel minder vast zijn.

Zware grondsoorten zijn het meeste geschikt voor de herfsttee. De teelt zal wat langzamer zijn, maar je kan grote kolen oogsten, die bovendien lang kunnen bewaard worden.

Zorg voor aanvang van uw teelt voor een goede basisbemesting en voldoende kalk.

Plant uw koolplanten in volle zon.

Druk bij het planten de grond rondom de koolplantjes goed aan en geef direct overvloedig water. •Halfweg de teelt, vanaf de koolvorming, kan u best nog wat extra bemesting toedienen.

Zorg dat je de kool tijdig oogst, voor ze gaat openbarsten.

Alhoewel witte kolen, in tegenstelling tot rode kolen, wel een paar graden vorst verdragen kan je de bewaarkolen best oogsten voor de eerste vorst, anders treedt er inwendig bruinverkleuring op tijdens de bewaring.

Problemen en ziektes: Knolvoet: onregelmatige zwellingen aan de wortels waardoor de plant geen voedingsstoffen meer kan opnemen. Oorzaak is onvoldoende vruchtafwisseling of een te natte grond. Om aantasting te voorkomen is het noodzakelijk een goede vruchtafwisseling na te streven (1/4 jaar).*Koolvlieg: legt eitjes aan de voet en de larven tasten de hoofdwortel aan. Voorkom dit door een doek over de planten te leggen. •Rupsaantastingen.

Meer informatie
SpecificatiesGroenteplanten
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBuitenteelt
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!