Zwarte Bes - Ribes Nigrum

Rode Bes - Aalbes Jonkheer van Tets

Rode kruisbes Hinnonmäki Röd

Zwarte Bes - Ribes Nigrum

Bessenstruik Zwarte Bes

Planttijd: oktober - mei
Standplaats: zonnig / halfschadus
Bloeitijd: mei
Oogsttijd: juli - augustus
Consumptie: juli - augustus

€ 14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8717755064028

Zwarte bessenstruik groeit het beste in de zon. De beste tijd om te planten is tussen oktober en mei. Een zwartebes groeit zeer gemakkelijk maar hij staat liever niet te nat. Plant de struiken op 1 tot 1,5m uit elkaar. Na het planten goed water geven. In het voorjaar en in de zomer, indien nodig, vaker water geven.

Zwarte bessenstruiken groeien beter als zij jaarlijks (maart/april) worden bemest met DCM organische meststof voor kleinfruit. U kunt de bessen direct van de struik af plukken, of de complete tak afsnoeien en meenemen .Zwarte bessen dragen vrucht op éénjarig hout dus dit is geen probleem.

Hoewel zwarte bessen te bitter zijn om direct te eten, zijn ze zeer geschikt om te verwerken in bijv. sap of jam.

De meeste zwarte bessen kunnen in de maand juli worden geplukt.

Het onderhouden van het snoeien is erg belangrijk bij een zwarte bes. Een struik met alleen oude takken draagt weinig tot geen vrucht. Een zwarte bes snoeien mag eigenlijk het hele jaar door, maar wij adviseren om dit na de oogst te doen (Juli/Augustus). Als u de plant snoeit knipt u de oudste en zwakste stengels zo laag mogelijk terug. Laat naar voorkeur acht tot tien jonge en sterke stengels staan. Door de struik te leiden kan licht en warmte beter bij alle takken komen, wat de kwaliteit van de bessen goed doet en ziekten voorkomt.

Meer informatie
SpecificatiesFruitplanten
MaandNovember, Oktober, September, Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart
Buiten of binnenBuitenteelt