Chinese kool
De Chinese kool (pe-tsai) is een snelgroeiende plant, heeft bladeren met brede nerven en behoort tot de bladgroente. Net als Paksoi heeft deze kool geen typische koolsmaak, maar een milde zoetachtige aroma. Deze kool kan je roerbakken, stoven en rauw eten. Chinese kool is heel vitaminerijk.
Stapelkorting
6 plantjes | voor €6,- |
12 plantjes | voor €10,- |
18 plantjes | voor €14,- |
Plantafstand 40 x 30 cm.
Vanaf half mei kan Chinese kool buiten in de volle grond worden geplant. Eerder kan ook maar dan liefst in een serre.
Een voedzame en vochthoudende grond (compost of stalmest is aan te raden). Doordat Chinese kool snel groeit verdwijnen de voedingsstoffen snel uit de bodem dus ook tijdens de teelt bij mesten. Ook voldoende water geven.
Chinese kool kan je het beste in de koelkast bewaren. Verpakt in folie of plastic zak blijft deze dan 2 weken goed.
Specificaties | Groenteplanten |
---|---|
Maand | Augustus, Juli, Juni, Mei, April |
Buiten of binnen | Buitenteelt |