Adalia (Lieveheersbeestjes tegen bladluis) - 300 larven

Adalia (Lieveheersbeestjes tegen bladluis) - 200 larven

B- Green (tegen Engerlingen) - 100m2

Adalia (Lieveheersbeestjes tegen bladluis) - 300 larven

Adalia (Lieveheersbeestjes tegen bladluis) - 300 larven

Waar lieveheersbeestjes gebruiken?

Adalia bipunctata is een inheems lieveheersbeestje dat men van nature in heel Europa terugvindt. Het vindt zijn weg in diverse leefgebieden en voedt zich met verschillende bladluissoorten. Adalia kan overal gebruikt worden: in orangeries en kassen, in openluchtteelten, in tuinen (hagen,rozenstruiken, kleine heesters, éénjarigen), groententuinen, wijngaarden en in openbaar groen. De levensduur van de larve is afhankelijk van de klimaatsomstandigheden en van de aanwezigheid van voedsel. De levensduur bedraagt ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van ca. 20°C. Vooral het tweede en derde larvestadium eten veel bladluis. Zodra ze in het vierde larvestadium zijn gekomen, stoppen de larven met eten en verpoppen ze zich. Tijdens het popstadium, dat bij 20°C 8 dagen duurt, houdt het lieveheersbeestje op met eten en blijft het gedurende deze dagen inactief. Opgepast: het is niet dood! Uiteindelijk komen de volwassen kevertjes tevoorschijn waarbij ze de pophuid verscheuren. In de maanden september en oktober zoeken ze hun overwinteringsplek op. Adalia bipunctata verkiest gevels van woningen, vensterkozijnen of spleten in boomschorsen.

Hoe worden de lieveheersbeestjes larven geleverd?

De lieveheersbeestjes worden geleverd in het larve-stadium en zijn verpakt per 50, 100 of 250 stuks in een doosje met reepjes papier. De larven zitten van het merendeel op de papieren reepjes. Deze papieren reepjes met de larven doe je in de bijgeleverde papieren zakjes. De zakjes hang je dan aan de takjes met behulp van een wasspeld, daar waar de bladluisaantasting zich bevindt. Verdeel de zakjes over de aangetaste planten. Bij windstil weer kan je de larven ook rechtstreeks op de planten uitzetten.

€ 53,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
TDBBG24

Wilt u genieten van groenten en fruit, biologisch gekweekt, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen?

Dat kan, door ons uitgebreide assortiment nuttige insecten, nematoden en feromoonvallen.

Wij bieden voor alle problemen in uw tuin een ecologische oplossing. De producten die we aanbieden hebben in de beroepsteelt al vele jaren hun efficiëntie bewezen en zijn nu niet meer als bestrijdingsmiddel weg te denken. U zult zich verbazen over de resultaten. U creëert een ecologisch evenwicht in uw (moes)tuin en u zult nog meer kunnen genieten van een heerlijke oogst en prachtige bloemen en struiken..

Van bestelling tot aflevering

U bestelt en betaalt het product, zodra wij een betalingsbevestiging hebben ontvangen nemen wij contact met u op en maken we een leveringsafspraak. Wij leveren op dinsdag of donderdag. Nadat deze afspraak is gemaakt kunt u uw bestelling op afgesproken datum verwachten.

Hoeveel larven uitzetten? Het meest efficiënte gebruiksaantal ligt bij 10 à 25 larven per m² aangetaste planten. Als we dit specifieker uitdrukken per toepassingsgebied, verkrijgen we het volgende:

Bomen Stamdiameter 0 - 10 cm = 50 larven

Stamdiameter 10 - 20 cm = 100 larven

Stamdiameter 20 - 50 cm = 250 larven

Stamdiameter > 50 cm = 500 larven

Hagen Reken 20 larven per lopende meter.

Dubbele dosering bij hoge aantasting.

Rozen en bloeiende planten 3 tot 5 larven per bloeiende twijg 6 tot 10 larven per rozenstruik tot 75cm

Bij hoge aantasting of bij een struik groter dan 75cm, het aantal uit te zette larven verdubbelen.

Moestuin (sla, aardbei, …) 2 tot 5 larven per plant.

Meer informatie
SpecificatiesGewasbescherming
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt