Stevia - Suikerplant - Honingblad - in kwekerspot - Bio

Franse dragon biologisch

Franse dragon in kwekerspot (Ø13cm) - Bio

Basilicum, roodbladig in kwekerspot (13cm) - Bio

Stevia - Suikerplant - Honingblad - in kwekerspot - Bio

Stevia / Suikerplant - honingblad (potmaat 13 cm)

De Steviaplant, ook wel honingkruid of suikerplant genoemd, is een subtropische, niet winterharde vaste plant.

Het eetbare gedeelte is het blad: het is tot 30 keer zoeter dan suiker. Stevia is een natuurlijk middel en levert geen calorieën.

Geoogste blaadjes bewaar je het beste in de koelkast maar ook dan zijn ze heel beperkt houdbaar. Je kan ze wel invriezen, de smaak blijft even zoet. Gedroogd zijn ze wel zeer lang houdbaar. Van gedroogde bladeren kun je thee maken, maar je kunt ze ook vermalen tot poeder.

€ 6,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8718182672862

De steviaplant is niet direct de makkelijkste plant om in ons klimaat te telen. Steviaplanten worden 70 tot 100 centimeter groot, afhankelijk van de weersomstandigheden. Begeeft je Steviaplantje het tijdens de opkweek, gooi het dan niet te snel weg: deze wortelstok durft nogal eens moeite te doen om terug een plantje aan te maken.

Zoek (vanaf 10 mei) het warmste en meest beschutte plekje in de tuin uit. Omdat Stevia het ook nog zeer goed doet in halfschaduw hoeft dit niet het meest zonnigste plekje te zijn. Plant hem eventueel in een pot op je terras, zo kan je bij slecht weer de pot makkelijk verhuizen.

Stevia houdt van voldoende stikstof.Geef gerust een beetje voeding bij om de 3 à 4 weken. Zorg ervoor dat de plant (zeker in een jong stadium) niet te vochtig komt te staan.

Wanneer je de plant in een vroeg stadium topt gaat hij meer vertakkingen maken en krijgt dus ook meer blaadjes. Het zijn uiteindelijke die blaadjes die je gaat gebruiken als zoetmiddel.

Tip: Omdat de blaadjes veel vocht bevatten lukt het drogen in open lucht niet zo best maar je kan uiteraard wel je oven gebruiken.

Meer informatie
SpecificatiesKruidenplanten BIO
MaandJuni, Mei, April
Buiten of binnenBinnenteelt, Buitenteelt, Binnen- en buitenteelt