Een kruidje wat te weinig waardering kent. Zelfs bij velen een onderschat kruid. Het heeft er wellicht mee te maken dat de intensiteit van het kruid sterk wisselt. Lopende de seizoenen van zeer pittig in de loop van het voorjaar tot aan de bloei en daarna langzaam teruglopend naar milde en zachte aroma’s in het najaar en de winter. Bergbonenkruid past goed in de volgende gerechten: bonen en erwten, erwtensoep, marinades, vis- en vleesgerechten, met name gegrild, barbecue, ragouts en als onderdeel van ‘Herbs de Provence’. Bloemetjes: zomerdranken, desserts, kruidenthee.
Bergbonenkruid kan goed meegekookt worden.
Verzorging: bonenkruid staat graag zonnig en droog. Voldoende voeden tijdens de groeiperiode. Liefst met een organische meststof.
Gebruik: blad, bloemknop en bloem
Stapelkorting
1 stuk | voor €6,- |
2 stuks | voor €11,- |
3 stuks | voor €15,- |
Biologische Kruidenplant Berg Bonenkruid Satureja Montana Potmaat 13 cm
Bergbonenkruid wordt in Nederland lang niet altijd in de volgende reeks kruiden vernoemd: rozemarijn, oregano en tijm. Echter, daar hoort ze zeker thuis en ze kan zich meten met de rest. In Zuid-Europa is dit kruid erg bekend.
Specificaties | Kruidenplanten BIO |
---|---|
Maand | Augustus, Juli, Juni, Mei, April, Maart |
Buiten of binnen | Buitenteelt |